domtoren-a

Vorig jaar waren dit naar onze mening de Tien Redenen om Gastronomie/Fine Food Professional te komen bezoeken. Voor de komende editie hebben wij wederom veel voor u in petto, binnenkort volgt er een update!

1. Door de samenwerking tussen Gastronomie, Gault&Millau en The Wine & Food Association is hier dé gastronomische vakbeurs van Nederland ontstaan voor professionals in het midden- en hogere segment van de horeca, gastronomie en hotellerie. Dit jaar hopen wij u daarom wederom te mogen verwelkomen op Gastronomie/Fine Food Professional 2017 (6 en 7 november 2017)!

2. 90 (inter)nationale exposanten vertellen op hun stand meer over hun achtergrond. Zij presenteren aan u hun kazen, vis- en vleeswaren, schaaldieren, brood, koffie, thee, water, olijfolie, groenten, sauzen, specerijen, kaviaar, delicatessen, dranken, zuivelproducten, chocolade, ijs, serviezen, glaswerk en bestek, messen, kleding voor koks en de bediening, borduursels, keukenapparatuur, jenevers, klimaatkasten, afwasmachines, wijnen, champagnes etc. etc. Onder hen veel producenten die op ambachtelijke wijze te werk gaan, met producten van overal ter wereld, van A tot Z, om te beginnen met Armenië en Azerbeidzjan en te eindigen met ons eigen Zeeland. Maar bijvoorbeeld ook Spanje pakt groots uit met een eigen paviljoen.

3. 60 programma’s in twee kooktheaters en ‘gastronomische speeddates’. Wij hebben voor u diverse kookdemo’s en proeverijen in petto. In The Green Room kunt u korte productpresentaties bijwonen over bijzondere ingrediënten, zoals bijvoorbeeld escargots en Arabische specerijen, cressen, producten uit Japan en oerjenever uit Amsterdam. Exposanten en bezoekers kunnen elkaar hierdoor nog meer over de toepasbaarheid en inzetbaarheid van producten leren. Samen vertegenwoordigen de participerende chefs uit Nederland, België, Spanje, Syrië etc. 233 Gault&Millau punten (editie 2016) en 15 Michelin *. Meer over de deelnemende chefs kunt u lezen in de beurscatalogus elders op deze site.

4. Chef Carles Tejedor (o.a. ElBulli en Via Veneto) is eigenaar van OilMotion. Hij komt speciaal vanuit Dubai om samen met Mercato Italiano een demo over olijfolie te geven.

5. Restaurant De Leest (19,5 punten Gault&Millau 2016/***) komt koken met bijzondere wijnen van Chateâu Musar.

6. Viki Geunes (18 punten Gault&Millau 2016/**) uit België werkt met Letse producten van JanisFarm.

7. Kamal Naji, Syrische chef uit Damascus, geeft met Vanilla Venture een demo met producten uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Hij is uit Syrië gevlucht en kookte niet alleen op hoog niveau maar ook in vluchtelingenkampen.

8. Aftrap van de sherryweek op Gastronomie/Fine Food Professional 2016. Hieraan zullen Podium onder de Dom (16 punten Gault&Millau 2016/*) met Leon Mazairac en Goos van den Berg (onlangs winnaars van de Nederlandse Copa Jerez) en de Spaanse chef Francis Paniego van restaurant El Portal de Echaurren (**) hun medewerking verlenen.

9. De winnaars van het Beaujolais Concours des Grands Vins – Pays Bas 2016 worden op maandag 7 november om 17.30 uur in het Gault&Millau Theater bekend gemaakt door de Franse ambassadeur, Philippe Lalliot.

10. Tijdens de Nacht van Gault&Millau zullen honderden coryfeeën uit de Nederlandse gastronomie aanwezig zijn. Voor hen vindt er op de beursvloer een receptie plaats. In de Polarzaal zal aansluitend voor genodigden de nieuwe Gault&Millau gids editie 2017 gepresenteerd waarbij de Awardwinnaars bekend worden gemaakt. De culinaire omlijsting hiervan zal door de vijf genomineerde Talentvolle Chefs én door ruim tien restaurants uit Utrecht verzorgd worden, o.l.v. Podium onder de Dom.

Kom zelf het verschil proeven!

Zien wij u ook op de komende editie op maandag 6 november en/of dinsdag 7 november a.s.?

De catalogus Gastronomie/Fine Food Professional 2016 met exposanten, programma’s en deelnemende chefs staat nu online elders op deze site. De versie voor 2017 zal een maand voor de beurs verschijnen.

Wilt u Gastronomie/Fine Food Professional 2017 ook komen bezoeken?
Als u een kaart ontvangen heeft: registreer u hier
Heeft u geen kaart ontvangen maar wilt u wel graag komen en bent u aantoonbaar professional in de horeca, gastronomie en/of hotellerie? Stuur dan een email naar js.vanlissum@thewinesite.nl.