De vakbeurs Gastronomie, The Wine & Food Association (uitgever Gault&Millau Nederland en organisator Wine Professional en Fine Food Professional) en Jaarbeurs zijn zeer verheugd hun nieuwe samenwerking bekend te maken. Door het bundelen van elkaars krachten ontstaat er in Utrecht een nationaal Top-event op het gebied van gastronomie.

De vakbeurs Gastronomie wordt al zes jaar in de Jaarbeurs Utrecht georganiseerd. Wim Wamelink (Gastronomie): “De komst van Gault&Millau en de expertise van The Wine & Food Association met het organiseren van vakbeurzen voor het midden- en hogere segment in de gastronomie betekenen een sterke impuls voor Gastronomie”.

Niet alleen zullen de Gault&Millau Awards op de eerste beursdag van Gastronomie, op maandag 7 november a.s., worden uitgereikt, ook zal de Fine Food Professional worden geïntegreerd met Gastronomie in Utrecht. Dit zal komende editie al duidelijk zichtbaar zijn.

Twee specialistische events op twee momenten in het jaar met een optimale spreiding over het land

Jan-Sebastian van Lissum (The Wine & Food Association): “Door de nieuwe samenwerking kan The Wine & Food Association jaarlijks twee grote vakbeurzen neerzetten met elk een eigen niche en brede landelijke dekking. Wine Professional blijft ieder jaar in haar gebruikelijke concept bestaan in januari, gelijktijdig met de eerste drie dagen van de Horecava in Amsterdam RAI. Van 9 t/m 11 januari 2017 wordt de alweer 15e editie van deze succesformule met duidelijke nadruk op wijnen georganiseerd. Gastronomie zal zich zoals de naam zegt met name richten op ‘fine food’. Gastronomie richt zich natuurlijk ook op landelijke bezoekers maar heeft met Utrecht het geografische voordeel dat het ook veel gastronomie-professionals uit de in deze context belangrijke provincies in het zuiden en noordoosten van het land trekt. Op deze manier kunnen exposanten en bezoekers twee prachtige specialistische events ervaren op twee momenten in het jaar met een optimale spreiding over het land.! Voor The Wine & Food Association is het dan ook een belangrijke strategische stap en wij verwachten veel kruisbestuiving en synergie met onze andere activiteiten waarbij de exposanten en bezoekers de vruchten zullen kunnen plukken. Ons team heeft er veel zin in!”.

Door de nieuwe afspraken zal Gault&Millau vanaf nu voor een langere periode aan Gastronomie en Jaarbeurs in Utrecht gekoppeld zijn. Vorig jaar nog won de Utrechtse chef Leon Mazairac (Podium Onder de Dom) de Gault&Millau Award ‘Belofte van het Jaar’. Hiermee werd Utrecht al culinair op de kaart gezet. De nieuwe samenwerking accentueert deze ontwikkeling.

Monique Mennis (Gastronomie): “Jarenlang heb ik naar deze samenwerking toegewerkt. Naar mijn mening vullen zowel het netwerk als het productassortiment van beide partijen elkaar op optimale wijze aan. Hierdoor wordt deze beurs hét gastronomisch platform voor Nederland op het gebied van ‘fine food’. Ik zie zeer veel potentie in deze samenwerking”.

Ook Jaarbeurs ziet deze samenwerking zitten, Elisabeth Matos (Jaarbeurs): “Dit is een buitengewoon goede zet. Er ontstaat een absoluut Top-event voor de Nederlandse gastronomie, Jaarbeurs ziet graag een beurs op dit gebied binnen haar muren en onderkent ook het positieve effect van deze samenwerking”.

Gastronomie Utrecht: maandag 7 en dinsdag 8 november 2016

Editie 2017: maandag 6 november en dinsdag 7 november 2017!

Voor meer informatie: Jan-Sebastian van Lissum, js.vanlissum@thewinesite.nl, 06 50 21 3881.

www.thewinesite.nl