Jan-Sebastian van Lissum (The Wine & Food Association): “Door de nieuwe samenwerking kan The Wine & Food Association jaarlijks twee grote vakbeurzen neerzetten met elk een eigen niche en brede landelijke dekking. Wine Professional blijft ieder jaar in haar gebruikelijke concept bestaan in januari, gelijktijdig met de eerste drie dagen van de Horecava in Amsterdam RAI. Van 9 t/m 11 januari 2017 wordt de alweer 15e editie van deze succesformule met duidelijke nadruk op wijnen georganiseerd. Gastronomie zal zich zoals de naam zegt met name richten op ‘fine food’. Gastronomie richt zich natuurlijk ook op landelijke bezoekers maar heeft met Utrecht het geografische voordeel dat het ook veel gastronomie-professionals uit de in deze context belangrijke provincies in het zuiden en noordoosten van het land trekt.

Op deze manier kunnen exposanten en bezoekers twee prachtige specialistische events ervaren op twee momenten in het jaar met een optimale spreiding over het land.! Voor The Wine & Food Association is het dan ook een belangrijke strategische stap en wij verwachten veel kruisbestuiving en synergie met onze andere activiteiten waarbij de exposanten en bezoekers de vruchten zullen kunnen plukken. Ons team heeft er veel zin in!”.

Door de nieuwe afspraken zal Gault&Millau vanaf nu voor een langere periode aan Gastronomie en Jaarbeurs in Utrecht gekoppeld zijn. Vorig jaar nog won de Utrechtse chef Leon Mazairac (Podium Onder de Dom) de Gault&Millau Award ‘Belofte van het Jaar’. Hiermee werd Utrecht al culinair op de kaart gezet. De nieuwe samenwerking accentueert deze ontwikkeling.  

Monique Mennis (Gastronomie): “Jarenlang heb ik naar deze samenwerking toegewerkt. Naar mijn mening vullen zowel het netwerk als het productassortiment van beide partijen elkaar op optimale wijze aan. Hierdoor wordt deze beurs hét gastronomisch platform voor Nederland op het gebied van ‘fine food’. Ik zie zeer veel potentie in deze samenwerking”.

Ook Jaarbeurs ziet deze samenwerking zitten, Elisabeth Matos (Jaarbeurs): “Dit is een buitengewoon goede zet. Er ontstaat een absoluut Top-event voor de Nederlandse gastronomie, Jaarbeurs ziet graag een beurs op dit gebied binnen haar muren en onderkent ook het positieve effect van deze samenwerking”.  

Gastronomie Utrecht: maandag 7 en dinsdag 8 november 2016
Voor meer informatie: Jan-Sebastian van Lissum, js.vanlissum@thewinesite.nl, 06 50 21 3881.