Gault&Millau Theater

11.00 uur
Spaanse filmpresentatie Snacks, Bocados de una Revolución

12.00 uur
Olijfolie demo van Olis Bargalló door Carles Tejedor.
Chef Carles Tejedor heeft bij o.a. El Bulli in Rosas en bij Via Veneto in Barcelona gewerkt. Momenteel is hij de eigenaar van OilMotion in Barcelona en Beijing.
Tejedor is dé specialist in olijfolie en geeft hierover ook lezingen op o.a. Harvard University. Hij komt speciaal vanuit Dubai naar Gastronomie/Fine Food Professional om samen met het bedrijf Mercato Italiano zijn demo te geven

13.00 uur
Viki Geunes van Restaurant ’t Zilte in Antwerpen, België (18 punten Gault&Millau 2016 en **) geeft een demo in samenwerking met JanisFarm, producten uit Letland.

14.00 uur
Audrey Doré, hoofdsommelier van El Celler de Can Roca (***) komt oorspronkelijk uit Frankrijk maar raakte verslingerd aan de Spaanse wijnen. Zij zal dan ook een proeverij presenteren met als thema “The New Wave of Spanish Wines anno 2017”. Deze wijnen staan ook op de wijnkaart van dit beroemde restaurant

15.00 uur
Chef Ewout Eleveld van Restaurant de Leest (19,5 punten Gault&Millau 2016 en ***) zal i.s.m. Chef Arturo Dalhuisen van restaurant The White Room de proeverij van fameuze wijnen van Chateau Musar culinair omlijsten. De sommeliers van beide restaurants, respectievelijk Kim Veldman en Isabel van Bueren zullen de wijnen verzorgen.  (Deelname is uitsluitend mogelijk op persoonlijke uitnodiging van The Wine & Food Association).
Geproefd worden:
Wit
Chateau Musar 2007, 2003, 1975

Rood
Hochar Pere & Fils 2012, Chateau Musar 2009,  2006, 2004, 1999 en 1982

16.30 uur
Ontvangst van de genodigden voor de Gault&Millau 2017 Awards en presentatie van de nieuwe gids.  De 5 talentvolle chefs zullen de culinaire omlijsting verzorgen:
Thijs Meliefste- Meliefste- Wolphaartsdijk
Jonathan Zandbergen-Merlet- Schoorl (16 punten Gault&Millau/*)
Arturo Dalhuisen- The White Room-Amsterdam
Bas van Kranen-De Leuf- Ubachsberg (16 punten Gault&Millau/*)
Thomas d’Hooghe-Hemelrijk-Hulst (16 punten Gault&Millau)

17.30 uur
Prijsuitreiking van de tweede editie van het Beaujolais Concours des Grands Vins. De Franse ambassadeur Philippe Lalliot zal de uitreiking van de prijswinnaars op zich nemen.

18.00 uur
Opening Internationale Sherry Week met de winnaar van de Copa Jerez 2016; Podium onder de Dom met Leon Mazairac en Goos van den Berg in samenwerking met de Spaanse chef Francis Paniego van restaurant El Portal de Echaurren (**). Francis heeft ook restaurant Bodega Marques de Riscal onder zijn hoede. Hij geeft een presentatie over de stand van zaken van de hedendaagse gastronomie in Spanje, ook door middel van een filmpresentatie

Forum Gastronomicum Theater

12.00 uur
Bas van Kranen van Restaurant de Leuf (16 punten Gault&Millau 2016/*) geeft een demo

13.00 uur
Dennis van de Beld van Restaurant het Roode Koper(14 punten Gault&Millau 2016/*) geeft een demo met producten van de Lindenhoff

14.00 uur
Roger Rassin van Restaurant La Rive (17,5 punten Gault&Millau 2016/*) geeft demo

15.00 uur
Léon Mazairac van Restaurant Podium onder De Dom (16 punten Gault&Millau 2016) geeft samen met sommelier Goos van den Berg een presentatie met 1 wijn van Arzuaga 2009, Ribera del Duero  Spanje van Wijnimport J. Bart o.lv. Jesús Sánchez López-Area Manager, voormalig sommelier Chamber of Commerce Madrid

16.00 uur
Presentatie van wijnen uit Spanje van Consejo Regulador De La Denominación De Origen Ribera Del Duero in samenwerking met Pitch PR

17.00 uur
Willem Schaafsma van Restaurant Eindeloos (voormalig award winnaar Duurzaam Restaurant 2016 en 15 punten Gault&Millau 2016) geeft een demo met geitenbok

18.00 uur
Diverse Zeeuwse producten worden onder de loep genomen.
Geuren, smaken en toepasbaarheid.

The Green Room
Gastronomische Speeddates

12.00 uur
Alcoholvrije bubbels – Denise’s Choice

12.30 uur
Franse oesters – Adri & Zoon

13.00 uur
Delicatessen – Cavad’or

13.30 uur
Olijven – Mercato Italiano

14.00 uur
Zalm – Zalmrokerij Smoking

14.30 uur
Olijfolie Grand Cru – Valderrama

15.00 uur
Italiaanse delicatessen – Naturalia

15.30 uur
Kazen – Kaasaffineurs Van Tricht

16.00 uur
Arabische specerijen – Vanilla Venture

16.30 uur
Cressen – Koppert Cress

17.00 uur
Japanse producten – Flair for Flavor