Gault&Millau Theater

11.00 uur
Spaanse filmpresentatie Snacks, Bocados de una Revolución

11.30 uur
“From Farm to Fork” onder leiding van Nico Dingemans. Nederlandse producten bewerkt door twee chefs. Met demo’s van Matthijs Mulder van Landhuishotel de Bloemenbeek (13 punten Gault&Millau 2016/*), Eduard Roesdi van Indonesian Fine Dining en Gilbert von Berg van Château Neercanne in Maastricht (16 punten Gault&Millau/*). Tevens aandacht voor het boek van Van Farm to Fork. De boekpresentatie hiervan is in januari 2017.

13.00 uur
Naturalia: Italië op zijn best
Demo’s met pasta, truffel en kaas, m.m.v. chef Anacleto Cavina, heeft o.a. voor Ferrari gewerkt.

14.00 uur
Viki Geunes van Restaurant ’t Zilte in Antwerpen, België (18 punten Gault&Millau 2016 en **) geeft een demo in samenwerking met JanisFarm, producten uit Letland.

15.00 uur
Vanilla Venture geeft een demo met producten uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten met een verrassende chef: Kamal Naji, Syrische chef uit Damascus. M.m.v. Merijn Tol en Nadia Zerouali, zij schrijven en koken al jaren in en over de Arabisch mediterrane keuken.

16.00 uur
Koken met Japanse ingrediënten. Chef is Bert Stomphorst van The Hunting Lodge in Rozendaal (12 punten Gault&Millau 2016), met sommelier en mede-eigenaar Diana Bogers.

18.00 uur
Einde programma’s

Forum Gastronomicum Theater

11.00 uur
Opening

12.00 uur
Pieter Bosters van Restaurant Mijn Keuken (16 punten Gault&Millau 2016/*) demo in combinatie met wijnen van Wijnkoperij La Persistance

13.00 uur
Nel Schellekens van Gasterij de Gulle Waard in Winterswijk (12 punten Gault&Millau 2016) geeft een demo ter introductie van haar boek “Van Kop-tot-Kont-Chef” dat binnenkort zal verschijnen. Een exemplaar van het boek kunt u hier bestellen. Wilt u het gesigneerd ontvangen? Laat het dan even weten tijdens de beurs.

14.00 uur
Xiao Han Ji van Restaurant HanTing Cuisine (16 punten Gault&Millau 2016/*) geeft een kookdemo omtrent de Chinese keuken

15.00 uur
Copa Jerez: opvallendste voor, hoofd en nagerechten

16.00 uur
Ontdek het mirakel van Amsterdam: A. van Wees Distilleerderij De Ooievaar presenteert haar gedistilleerde dranken, jenever gestookt uit oergraan

The Green Room

Gastronomische Speeddates

12.00 uur
Ribera del Duero – Proeverij voor winebars
Op uitnodiging van Pitch PR

13.00 uur
Zalm – Zalmrokerij Smoking

13.30 uur
Oerjenever – A. van Wees Distilleerderij De Ooievaar

14.00 uur
Kaviaar – Persian Caviar

14.30 uur
Kruiden en specerijen – Verstegen

15.00 uur
Slakken – Slow Escargots

15.30 uur
Delicatessen – Cavad’or

16.00 uur
Kaas – Bourgondisch Lifestyle

16.30 uur
Japanse producten – Flair for Flavor

17.00 uur
Spaanse delicatessen